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2011年12月4日日曜日

☆ 京都の台所・400年の歴史 錦市場  Nishiki Market: Kitchen of Kyoto, 400-year history



今回で、私が錦市場に来るのは2回目となった。いつ来ても、錦通りは、人で一杯。人波をかき分けて前に進む。活気と賑わいが魅力で、アジア諸国から沢山の観光客がやって来る。商店街の長さは390メートルにもなり、こんな長い商店街は見たことがない。 錦市場は、古代色の朱・緑・黄ときれいなアーケードに覆われた石畳の道。

This time was the second time to visit Nishiki Market in Kyoto.  Whenever I come here, shopping arcade is filled with many people who are not only from domestic but also from Asian countries. The length of the arcade is 390 meters.  Nishiki market is along the cobbled street and the arcade is beautifully covered with ancient colors of Red, Green and Yellow.



昔の錦市場では、地下水を利用した「降り井戸」で生ものを冷やして冷蔵庫の代わりをしていたそうだ。この地は、昔からきれいな地下水に恵まれていた。 江戸時代に入り、1615年に幕府より魚問屋の称号が許され、魚市場として栄えました。

Nishiki market in the past used groundwater wells as a refrigerator to cool raw foods.  This area was blessed with clean groundwater.  In 1615, the title of " Wholesalers of Fish"  was given from Shogunate of Edo Era and prospered as a fish market.












しかし、現在の錦市場では京都の旬の食材や京野菜、京漬物その他、湯葉、鰻、佃煮、蒲鉾、干物、乾物などから茶、菓子、寿司、豆腐に至るまで手に入り、試食できる店舗もたくさんあります。そのまま、お店で食べて帰ることもできます。観光客に人気なのが、豆腐や京漬物といったところで、京都独特の食文化にも触れることができる。

However, the current Nishiki Market sells seasonal ingredients, Kyoto vegetables, Pickles.   Also obtainable from dried Yuba, Eels, boiled Fish Paste to dried Tofu, Sushi, Sweets and Tea.










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